Close

August 2, 2019

Dapatkan Osem Aplikasi Hebat

BAYANGKAN satu aplikasi pembelajaran yang seakan-akan permainan video interaktif yang bukan sahaja membantu anda mengulangkaji pelajaran, tetapi ia juga menghiburkan anda dalam masa yang sama.

mynewshub
Dapatkan Osem Aplikasi Hebat. Dapatkannya sekarang di Playstore ataupun di Apps Store.

PENGENALAN

Dapatkan Osem Aplikasi Hebat sekarang !

Osem adalah aplikasi pembelajaran yang menggunakan medium apps. Konsep ulangkaji yang dibuat dalam bentuk permainan yang lengkap bersama nota dan media boleh membantu pelajar berjaya. Pada masa yang sama, mereka masih merasa dan terkesan daripada keseronokan belajar.

Platform Osem

Osem mempunyai 3 platform yang berbeza iaitu

  • platform pelajar
  • dashboard ibu bapa
  • laman khas guru

Senarai Peperiksaan yang ada dalam Osem

  • Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR )
  • Penilaian Tingkatan 3 ( PT3 )
  • Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM )

Senarai peperiksaan yang ada adalah fokus utama Osem. Osem boleh menarik perhatian pelajar dalam menelaah semua pelajaran peperiksaan di atas dengan mudah dan menyeronokkan/

Pemantauan pada silibus dan juga perubahan semasa turut mempengaruhi isi kandungan yang dalam Osem. Ini kerana peperiksaan di atas sentiasa di kemaskini untuk memberikan penilaian yang lebih baik bagi setiap pelajar.

Bagaimana Osem beroperasi?

Dapatkan Osem Aplikasi Hebat ini sekarang!

Osem mempunyai bank soalan sendiri yang dibuat oleh guru dari pelbagai bidang dan kepakaran. Osem mempunyai ruang nota dan kuiz yang dijana secara rawak.

Setiap kali pelajar habis membaca nota ataupun menjawab kuiz, pelajar akn mendapat gold coin. Gold coin tersebut bileh digunakan untuk membida pelbagai hadiah yang lumayan yang ditawarkan oleh Osem. Semakin banyk Kali baca dan jawab kuiz dengan betul, makin banyak gold coin yang terkumpul.

Osem menawarkan pembelajaran tanpa had, pada bila – bill masa dengan hanya satu klik sahaja. Penggunaan gadget pula memberi pendidikan secara tidak langsung kepada pelajar tentang amalan penggunaan teknologi me arah pembangunan diri. Ini juga boleh menangani masalah ketagihan telefon pintar dalam generasi kini.

Memuat turun Osem

Osem boleh dimuat turun di Playstore bagi Android ataupun App Store bagi Apple.

Jenis Akaun Osem

Akaun Percuma

Apabila memuat turun dan memasang ( install ) aplikasi Osem dalam telefon pintar anda, anda akan dapat satu akaun percuma.Fungsi permainan dan membaca nota dalam Osem hanya boleh 3 kali sahaja setiap hari.

Akaun Premium

Akaun premium adalah akaun berbayar di mana pelajar boleh menggunakan semua fungsi dalam Osem tanpa had dan tanpa sekatan. Pelajar boleh membaca nota, membuat kuiz dan battle sebanyak mana yang mereka mahu. Cara nak mengaktifkan akaun premium adalah dengan menggunakan kod khas yang ada pada kad khas langganan Osem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *