Close

August 5, 2019

Menjana Pendapatan dengan Osem Teaching AcademY ( OTAY )

Pengenalan OTAY

OTAY adalah sekumpulan guru Osem yang mempunyai matlamat, visi dan kesepakatan dalam menjadikan Osem sebagai medium pengajaran dan pembelajaran utama dalam pendidikan kini.

Logo Osem Teaching Academy ( OTAY )

Sebab mesti menyertai OTAY

Zaman akan datang adalah zaman di mana pembelajaran digital akan menjadi cara pembelajaran kendiri yang paling popular. OTAY adalah satu platform pengumpulan segala kemahiran daripada pelbagai bidang ke arah satu sasaran yang jelas. Berikut adalah sasaran yang ingin dicapai oleh OTAY :

1 ) Pendapatan Pasif Yang Menguntungkan

Osem adalah platform pembinaan soalan yang cukup mudah, senang dan dinamik. Bergantung kepada kreativiti guru, Osem boleh menjadi satu pendapatan pasif yang memberi keuntungan pada bila – bila masa. Osem juga membolehkan cikgu membuat soalan cikgu di mana -mana dan pada bila- bila masa sahaja. Sekali buat nota dan soalan, akan terus kekal di dalam Osem untuk mengutip hasilnya. Panduan dan tunjuk ajar kawan – kawan dalam OTAY membolehkan cikgu meningkatkan kualiti soalan yang dibuat. Ini juga akan meningkatkan bilangan pelajar yang follow.

2 ) Kesatuan Guru Osem

Setiap subjek sebenarnya mempunyai pedagogi tersendiri. Oleh itu, guru adalah pakar dalam subjek masing- masing. Pengumpulan semua kepakaran ini dalam satu tempat yang mana boleh berlaku perbincanga aktif dan konstruktif akan membantu semua pihak. Dengan adanya kumpulan OTAY ini, kita membentuk satu komuniti untuk menjaga kebajikan dan bersama dalam menyelesaikan masalah yang timbul.

3 ) Perkongsian ilmu

We don’t meet people by accident. They are meant to cross with us for a reason

Guru yang menyertai OTAY adalah satu keluarga guru yang memperjuangkan pendidikan digital. OTAY mengglakkann erkongsian ilmu merentasi disiplin ilmu dan perkongsian kisah kehiduoan pendidikan dalam memupuk budaya perkongsian ilmu dan kepakaran masing- masing.

4 ) Mengasah Kemahiran Guru

Mengasah kemahiran guru adalah satu proses berlaku pada sepanjang masa. Membuat nota dan latihan dalam Osem akan membantu untuk meningkat kemahiran guru yang paling penting iaitu penyampaian isi kandungan dan kemahiran penyoalan yang betul.Guru dapat menajamkan kemahiran guru dan pada masa yang sama dapat menjana pendapatan adalah satu situasi terbaik, bukan ?

DAFTAR SEKARANG DAN BERSAMA KAMI MENJANA PENDAPATAN

Marilah mendaftar dengan kami dan bersama dalam kumpulan OTAY. Kami akan mambantu cikgu semua sehingga berjaya menjana pendapatan daripada soalan yang cikgu buat bersama OSEM. Untuk mendaftarkan borang pendaftaran, boleh dengan klik butang di bawah atapun scan QR Code di bawah.

SILA KLIK BUTANG

QR CODE

QR Code untuk menyertai Osem Teaching Academy. Apabila scan QR Code ini, guru boleh memasukkan maklumat pendaftaran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *